כינים במהלך הנקה – איך להיפטר מהתופעה מבלי לפגוע בתינוק ובחלב אם?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כינים במהלך ההנקה
כינים במהלך ההנקה

מבוגרים, כמו ילדים, עלולים להיות הקורבן הבא של הטפילות הקטנות – כינים. ההדבקה בקרב אנשים בוגרים נעשית באותה דרך כפי שקורה אצל ילדים. הצמדה של ראש לראש היא הדרך הטובה ביותר להידבק.

להורים שילדיהם נדבקו בכינים יש סיכוי רב להידבק. מגע יומיומי הדוק עם הילדים, חיבוק, נשיקות וכדומה, מהווה עידוד ישיר להדבקה. למרות כל אמצעי הזהירות שיינקטו, הסיכוי להימנע מכך אינו עומד במבחן המציאות.

טיפול בכינים בקרב מבוגרים זהה במהותו לזה שנהוג בקרב ילדים. יש בשוק עשרות תכשירים להשמדת כינים אשר רובם מבוססים על חומרים כימיים, אך קיימים גם כאלה המכילים רכיבים טבעיים בלבד.

בנוסף ניתן למצוא שיטות טיפול אלטרנטיביות ויעילות למיגור התופעה. כאשר הנדבקת זו אם מניקה או בהריון נוצרת בעיה. זאת מכיוון שהתכשירים המצויים בשוק מכילים חומרים רעילים העלולים לעבור לתינוק דרך חלב האם, קיימת חשיבות גדולה להיוועץ עם רופא לפני התחלת הטיפול.

סיכון לתינוק

רופאים וכן מומחי הנקה והריון תמימי דעים בנוגע לשימוש בתכשירים להשמדת כינים במהלך הנקה. רובם ככולם סבורים שאין להשתמש בשום שמפו או תכשיר להשמדת כינים המבוסס על חומרים כימיים.

עובדתית, רוב המוצרים הקיימים בשוק מבוססים על כימיקליים, דבר המקשה מאד על אישה מניקה שנדבקה בכינים לטפל בבעיה. ראוי לציין שקיימים אמצעים אלטרנטיביים לטיפול בכינים, אולם גם בנוגע אליהם מומלץ להתייעץ ברופא.

התכשירים הכימיים הנפוצים ביותר בשוק הם פרמתרין, פנוטרין ומלתיון. הללו אינם מומלצים לשימוש במהלך הנקה. שמפו נגד כינים מסוג LIDANE נחשב כיעיל בהשמדת כינים וביצי כינים ויש הסוברים שמותר להשתמש בו בעת הנקה או הריון. כמובן שלפני השימוש חשוב לקבל ייעוץ רפואי.

המלצות לטיפול

הטיפול הבטוח ביותר בזמן הנקה הוא הסרת הכינים באמצעות מסרק צפוף הבנוי במיוחד לצורך כך. ניתן לרכוש אותו בכל בית מרקחת בעלות נמוכה.

יעילותו טובה והסרת הכינים וגם בטיפול בביצים. החיסרון הגדול שלו הוא אורך הזמן הנדרש לביצוע המשימה.

לפני תחילת הטיפול יש לחפוף את השיער עם שמפו רגיל ומרכך. בעודו רטוב צריך לסרקו באיטיות מתחילת צמיחת השערות על הקרקפת ועד לסופן. לאחר כל פעולת סירוק כזו רצוי לשטוף את המסרק במים כדי שהכינים או הביצים שדבקו בו תיפולנה ממנו.

חשוב לחזור על הפעולה בכל קווצת שערות עד שכל הראש סורק והוסרו ממנו כל הכינים. יש לחזור על הטיפול בכל יום בכדי להשיג את התוצאות האופטימליות. יש לציין כי לרוב, טיפול זה אינו יעיל נגד ביצי הכינים הדבוקות לקרקפת.

שיטה נוספת להשמדת כינים שנחשבת בטוחה יחסית היא לחנוק אותן. ניתוק אספקת האוויר של הכינה הורג אותה.

ניתן לעשות זאת באמצעים טבעיים. למרוח על הראש והשיער מיונז או ווזלין לכסות את הכל עם שקית ניילון או כובע רחצה ולהשאיר זאת כך במשך כשמונה שעות. לאחר מכן יש להסיר את הכובע ולשטוף היטב את השיער. החיסרון של השיטה הזאת נעוץ בעובדה שהחומר השמנוני אינו יורד בקלות מהשיער.

שיטה דומה לטיפול בכינים היא באמצעות שילוב של שמנים. יוצרים תערובת על ידי שימוש בשלוש כפות של שמן זית, כפית שמן עץ התה, רוזמרין או שמן אקליפטוס וכמות זעירה של שמפו רגיל. מורחים אותה על השיער ועוטפים בכובע מפלסטיק. לאחר חצי שעה בערך, מסירים את הכובע ושוטפים היטב את השיער. גם כאן יש לשטוף פעמים רבות כדי להפטר מכל שרידי התערובת.

יש סוגים של תכשירים רפואיים לקטילת כינים הנחשבים בטוחים לשימוש בזמן הריון והנקה. אולם, יודעי דבר ממליצים שלא להשתמש בהם בתקופה זאת ולהעדיף את הדרכים האחרות. בכל מקרה, אם הוחלט כן לעשות בהם שימוש יש לעשות זאת רק לאחר התייעצות עם גורם רפואי מוסמך.

ראו גם:

המדריך לאיתור כינים ביעילות

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן