כינים אתר המידע המלא

מניעת כינים

מניעת כיניםהידבקות בכינים הינה מטרד הן להורים והן לילדים. הכינים נטפלות לראש הילדים מינקות ועד גיל העשרה ובעיקר מעדיפות את ראשן של הבנות.

הן גורמות לתחושת גירוד בלתי נסבל וללא טיפול יכולות להדביק את כל יושבי הבית וילדי הגן. הורים רבים שואלים כיצד ניתן למנוע את ההידבקות בכיני הראש וכיצד ניתן לשלוח את הילדים לגן או לבית הספר בניחותא.

כיצד ניתן למנוע הידבקות בכינים?

השיטה הטובה ביותר לטפל בכינים היא קודם כל מניעה. הכינים עוברות באמצעות מגע ישיר בין ראש לראש או באמצעות חפצים הבאים במגע עם השיער כגון מסרקים, סיכות לשיער, קשת לשיער, מגבת, כובע ועוד. הכינים מייצגות גם זכר וגם נקבה ויכולות להרבות את עצמן לכן מספיקה כינה אחת בכדי להדביק ראש שלם.

ניתן למנוע הידבקות בכינים על ידי מספר פעולות:

1. 27 טיפות מכל אחת מן התמציות הבאות: תמצית אתרית רוזמרין, גרניום, הדס ולבנדר.

2. 2 כפות שמן זית.

3. מערבבים יחד במיכל זכוכית עם מזלף.

רצוי לא להשתמש בשמפו זה מעבר לשבועיים. לאחר מכן ניתן לטפטף את התמצית מאחורי אוזניו של הילד ולמנוע הידבקות חוזרת.

טיפול מונע לאחר חפיפה

לאחר חפיפה בתכשירים המיועדים לטיפול בכינים רצוי לבצע שוב את פעולת הטיפול כשבוע עד עשרה ימים מיום הטיפול. ביצי הכינים בוקעות לאחר שבעה עד תשעה ימים ומהן יוצאות כינים צעירות חדשות.

לכן, טיפול שני לאחר עשרה ימים ימנע הידבקות חוזרת של ראש הילד. את הטיפול יש לבצע על פי ההוראות המצויינות על גבי האריזה. ניתן למצוא תכשירים לטיפול בכינים העשויים מחומרים כימיים או מחומרים טבעיים. כמו כן ישנם תכשירים המגיעים במיכל רגיל וישנם המגיעים כתרסיס.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

עקיצות כינים: כל מה שצריך לדעת על רגישות יתר לעקיצות כינים

Exit mobile version